Winterhawks gör 7 i seger mot Rockets

(Kelowna, British Columbia) fredag kväll markerade säsongens 50: e match för Portland Winterhawks (36-7-3-4) och Kelowna Rockets (23-24-1-2).

lagen tappade pucken för tredje gången den här säsongen och först på Prospera Place. Båda lagen gick in på natten och letade efter att knäppa tre-spel förlorande streck.

Portland kom tillbaka i vinstkolumnen tack vare en 7-3 seger.

Jaydon Dureau kommenterade efter matchen och sa: ”Vi kämpade lite där och utnyttjade inte övertid eller shootouts de senaste spelen. Det känns bra att vara tillbaka i den vinstkolumnen och få de två poängen.”Seth Jarvis ledde vägen för Winterhawks med två mål och en assist.

Portland hoppade ut till en snabb start scoring på tre av sina första fyra skott.Jack O ’ Brien gjorde ett heads up-spel på den blå linjen och väntade på att röra pucken tills han rörde upp vad som skulle ha varit ett offside-samtal. En gång utanför zonen slog den 16-årige rookie pucken framåt till Jarvis.

Seth Jarvis (foto – Portland Winterhawks/Matthew Wolfe)

Jarvis, den regerande WHL-spelaren i månaden, dodged en romersk Basran poke check och tucked pucken in på hans backhand för sitt 27: e mål för säsongen.

”Vi köper alla och gör alla små saker rätt för att sätta pucken i nätet”, sa Dureau om sin linjes prestanda på fredag. ”Jag tror att alla är fast beslutna just nu att vi ska vinna dessa spel och vad vi kan.”

några minuter senare drog en annan 16-årig rookie för Mike Johnstons Winterhawks en straff i den offensiva zonen och skickade Portlands maktspel till isen.

lika framgångsrik som Winterhawks power play har varit för sent-ett mål i sex raka matcher in i natten-Rockets straff döda har varit i en funk.

i två matcher mot Spokane Chiefs förra helgen tillät Kelowna åtta power-play-mål på 15 försök.

Jaydon Dureau gjorde det 9-av-16 när han slog Basran låg till handsksidan efter tå-dra runt en försvarare på toppen av cirklarna.

Dureau och Jarvis har varit en dominerande duo för sent, och de anslöt igen för det tredje målet i spelet. Medan Dureaus försök till en omslag missade, blev pucken ett perfekt pass till Jarvis.2020 NHL Draft top prospect väntade ensam till höger om nätet och knackade helt enkelt i pucken för sin andra av perioden.

Rockets huvudtränare Adam Foote ersatte Basran med Cole Schwebius efter att Portland gjorde mål på tre av sina första fyra skott.

med under tre minuter att spela under öppningsperioden ledde en omsättning av Winterhawks i sin egen ände till ett scramble-spel framför netminder Hofer. Winnipeg, Manitoba, infödda stoppade de första försöken innan pucken poppade ut till spåret. Kaedan Korczak visslade hem sitt nionde mål för säsongen.

Ethan Ernst

27 sekunder senare kom raketerna inom en, igen på ett skott av Korczak. Den här gången gjorde Hofer den första räddningen, men Ethan Ernst var redo för rebound och gjorde sitt tredje mål för säsongen och andra mot Winterhawks.trots att du gav upp två mål i snabb följd uttryckte Dureau: ”du måste respektera varje lag i den här ligan. Spelet är aldrig över förrän 60 minuter är klar. De pressade tillbaka och vi stod tillsammans och stod starka. Jag tror att vi förde oss samman och sa, ’bara slappna av, vi spelar fortfarande bra, få det att gå här.’Vi tog bara av därifrån.”

fem mål gjordes under de inledande 20 minuterna, och ytterligare tre hittade garnet i mittramen.

Robbie Fromm-Delorme konverterade på sin egen rebound-chans strax efter att en Kelowna-spelare föll i offensiv zon. Schwebius gjorde den första räddningen, men den 2002-födda vingen gjorde inget misstag med sin andra möjlighet.när Portland fortsatte att utöva tryck i Kelowna-zonen hittade Kade Nolan pucken på sin pinne. 18-åringen från Rouleau, Saskatchewan, gick den blå linjen och skickade ett handledsskott i perfekt höjd för en avböjning. Visst nog var Klassen på rätt plats vid rätt tidpunkt för att omdirigera hem sitt sjunde mål.

den 2003-födda rookie gick med i Winterhawks från Prince Albert Mintos under säsongen och visade att han hör hemma i WHL. Fem-fot-tio, 161-Pund centerman har nu 11 poäng i sina första 22 WHL-spel.

Kelownas brott genererades huvudsakligen från baksidan på fredagskvällen.

Conner McDonald en tidsinställd en Jake Poole pass utanför styrelserna. Målet markerade overagers fjärde mål för året och andra som medlem i Rockets.

genom 40 minuter steg Rockets straffdöd upp och tillät inte ett annat power-play-mål trots ytterligare fyra straffar. Faktiskt, Trevor Wong hade de bästa två möjligheterna medan shorthanded, varav en kom på en utbrytning. Hofer och Jarvis kombineras för att förhindra rookie från att göra mål Rockets sjunde mål för säsongen medan ner en man.

Kelowna fick sitt första power play 1: 41 in i den tredje perioden men kunde inte konvertera. Winterhawks straff mördare förblev perfekt mot Rockets den här säsongen.

Mason Mannek (foto – Portland Winterhawks/Matthew Wolfe)

När lagen omgrupperade efter media timeout förlängde Portland sin ledning med tillstånd av 19-år-gamle Mason mannek. Ludvig slog Utah infödda i steg på den blå linjen. Medan skridskoåkning i full fart, fem fot åtta framåt träffade den övre delen av nätet och skickade vattenflaskan till ändbrädorna.

Ludvig hade då sin tur att matcha Manneks skott på power play. Reece Newkirk fick den primära assisten och hittade Ludvig i spåret för sin 16: e säsong. Bland försvarare är det bara Alex Cotton Från Lethbridge Hurricanes som har lika många mål som Florida Panthers utkast.

Hofer var inte särskilt upptagen under den tredje perioden eftersom Portlands försvar endast tillät sex skott under de sista tjugo minuterna.

fredag markerade den tredje den här säsongen mot Rockets för Winterhawks. Dureau uttryckte, ” de är värd för en Memorial Cup, så du vill verkligen basera dem från andra lag du ska spela i andra divisioner. Du vill verkligen vinna dessa spel mot dem kommer ner sträckan som du kan möta dessa lag senare i slutspelet. Du vill se till att du får vinsterna.”

vinsten ger Portland 36 segrar på säsongen och 79 poäng för att hålla jämna steg med Everett Silvertips som besegrade Tri-City i Kennewick, Washington.

lördag är det fjärde och sista ordinarie säsongsmötet mellan Winterhawks och Rockets.