Helmikuuta. 11, 1990: James ”Buster” Douglas tyrmää Mike Tysonin

Mike Tysonin ja James ”Buster” Douglasin, joilla molemmilla oli runsaasti matkatavaroita, astelivat kehään Tokyo Domessa helmikuussa. 11, 1990. Douglas aloitti ottelun vauhdikkaasti, pistäen Tysonia vasemmalla jabillaan ja lopulta seuraten sitä nopeilla oikeanpuoleisilla risteillä. Viidennessä erässä Tysonin vasen silmä alkoi turpoamaan umpeen. Hänen leirinsä oli niin itsevarma, etteivät he pakanneet jääpussia tai enswelliä turvotuksen torjumiseksi.

mestarilla oli kuitenkin lyhyt hetki, jolloin näytti siltä, että hän välttyy tappiolta. Selkä köysiin päin kahdeksannessa erässä hän päästi irti kohokoukun,joka pudotti Douglasin. Haastaja nousi, kun hän laski yhdeksään. (Ottelun jälkeen Kingin ja Tysonin käsittelijät tekivät WBC: lle protestin, jossa he väittivät, että erotuomari antoi pitkän lukeman ja että haastaja olisi pitänyt tyrmätä. WBC oli aluksi samaa mieltä Kingin kanssa, mutta pyörsi pian tämän jälkeen päätöksensä.)

Douglas rallatteli yhdeksännessä ja sai Tysonin kelaamaan kellossa. Hän jatkoi samaa tahtia 10: ntenä. Tysonin lähestyessä Douglas päästi irti huikean kohokoukun, joka horjutti Tysonia. Douglas astui esiin ja vapautti neljän lyönnin yhdistelmän, joka pudotti Tysonin kanveesiin. Hänet laskettiin ulos, ja Douglas teki yhden urheiluhistorian suurimmista kohuista.

Tyson oli yksi nyrkkeilyhistorian hallitsevimmista raskaansarjan mestareista. Hän voitti 37-0 ja piti hallussaan IBF -, WBC-ja WBA-liittojen mestaruudet. Douglas, jonka äiti kuoli 23 päivää ennen ottelua, merkittiin 42-1-altavastaajaksi, ja vain yksi Las Vegasin kasino – Mirage – todella tarttui otteluun.

Tyson myönsi myöhemmin lähteneensä otteluun päästyään irti pitkään jatkuneesta juhlimisesta. Hän tuskin harjoitteli. Sparraaja Greg Page seurasi häntä Tokioon, ja promoottori Don King veloitti 60 dollaria heidän sparraamisestaan. Tilanne muuttui, kun Page pudotti Tysonin televisioidussa sparraussessiossa. Yhtäkkiä Tysonin treenit suljettiin yleisöltä.

luotto: ap/Sadayuki Mikami

World Heavyweight Champion Mike Tyson ajaa haastajaa, James Douglas köysiä vastaan ensimmäisen helmikuuta. 11, 1990 Tokiossa.

Luoto: ASSOCIATED PRESS

raskaansarjan nyrkkeilijät Mike Tyson, left, ja James ”Buster” Douglas nähdään ottelussaan helmikuussa. 11. Vuonna 1990 Tokiossa. Douglas voitti 10. erän tyrmäyksellä.

Credit: AP / SADAYUKI MIKAMI

James ”Buster” Douglas, oik., lyö Mike Tysonia kovalla oikealla kasvoihin heidän world heavyweight-titteliottelussaan Tokyo Domessa helmikuuta Tokiossa. 11, 1990.

Credit: ap / Sadayuki Mikami

hiki lentää Mike Tysonin päästä, kun haastaja James Douglas blokkaa mestarin roundhousella aivan aikataulun 12-round heavyweight otsikko ottelu Tokyo Dome sunnuntaina, helmikuu. 11, 1990. Ottelu päättyi aiemmin voittamattoman Tysonin 10. erän tyrmäykseen.

Luoto: AP/Sadayuki Mikami

erotuomari Octavin Mayran laskee James Douglasin yli nelinkontin kankaalle, kun mestari Mike Tyson, Tausta neutraalissa kulmassa, pudotti hänet 8.erässä suunnitellussa 12-eräisessä raskaansarjan titteliottelussa helmikuussa. 11, 1990 Tokyo Domessa.

Luoto: AP / Anonymous

mestari Mike Tyson seisoo puolueettomassa nurkassa, kun erotuomari Octavio Mayon laskee haastaja James” Buster ” Douglasille 8.erässä suunnitellussa 12-eräisessä raskaan sarjan titteliottelussa Tokyo Domessa helmikuussa. 11, 1990.

Luoto: AP/Tsugufumi Matsumoto

James ”Buster” Douglas seuraa vasemmalla pudottaen Mike Tysonin kanveesiin suunnitellun 12-eräisen raskaansarjan mestarin ottelun 10.erässä Tokyo Domessa Tokiossa helmikuussa. 11, 1990.

Credit: ap/Tsugufumi Matsumoto

James ”Buster” Douglas seisoo selälleen kaatuneen Mike Tysonin selässä otettuaan useita iskuja 10.erä World Heavyweight-titteliottelussaan Tokiossa helmikuussa. 11, 1990.

Credit: ASSOCIATED PRESS / SADAYUKI MIKAMI

nyrkkeilijä James ”Buster” Douglas tyrmäsi Mike Tysonin suunnitellun 12-eräisen raskaansarjan mestaruuden 10.erässä helmikuuta Tokiossa, Japanissa. 11, 1990.

Luoto: AP/Mitsuru Sakai

mestari Mike Tyson kamppailee takaisin jaloilleen erotuomari Octavio Meyronin jatkaessa laskemista 10.erässä suunnitellussa 12-eräisessä raskaansarjan titteliottelussa Tokyo Domessa helmikuussa. 11, 1990. Haastaja James ”Buster” Douglas kirjaimellisesti mursi Tysonin 10.erästä ajassa 1.23 ja voitti kiistattoman raskaansarjan mestaruuden. Kyseessä oli Tysonin ensimmäinen tappio 38.ulosajossaan.

Luoto: AP/SADAYUKI MIKAMI

erotuomari Octavio Mayron laskee, että mestari Mike Tyson kohtaa Haastaja James ”Buster” Douglasin World heavyweight-titteliottelun 10.erässä Tokiossa, Japanissa helmikuussa. 11, 1990. Douglas nappasi Tysonin kruunun 10. erässä.

James ”Buster” Douglas kantaa mestaruusvyötä poseeratessaan voitokkaasti valokuvaajille 10.erän tyrmäysvoittonsa Mike Tysonista suunnitellussa 12-eräisessä raskaan sarjan mestaruusottelussa helmikuussa.11,1990 Toyko Domessa.

Credit: ASSOCIATED PRESS / Katsumi Kasahara

Mike Tyson viilensi märkää pyyhettä kasvojensa turvonnutta osaa lehdistötilaisuudessa Tokyo Domessa sunnuntaina helmikuussa. 11, 1990. James Douglas tyrmäsi Tysonin aiemmin päivällä raskaan sarjan mestaruusottelussa.