hoe snel waren top track en field sprinters op de middelbare school?

Brett Montrose

Volgen

Jul 30, 2019 · 5 min lezen

Met zowel de Canadese en de AMERIKAANSE atletiek kampioenschappen in de achteruitkijkspiegel, is het tijd voor een terugblik op een aantal van de voldoet aan de’ stand-out sporters en optredens.

vooral, ik ben enthousiast om te duiken in de sprints en horden evenementen om uit te vinden hoe snel de winnaars — en een handvol andere grote naam atleten-waren toen ze op de middelbare school.

als je een sprinter bent die dit leest, laat je dan niet intimideren. Houd in gedachten dat dit zijn enkele van de top atleten in de wereld van vandaag en er is veel ruimte in de sport op zowel de collegiale en pro niveaus voor atleten die niet helemaal op dit niveau in de middelbare school.

houd er ook rekening mee dat de beste manier om te groeien als atletiekatleet is om een Streamline Atletenprofiel te creëren, door teams van universiteiten en universiteiten te bladeren, gerekruteerd te worden en vanaf daar verder te gaan.

Pursue college and university track and field at StreamlineAthletes.com

Ik heb het hieronder opgesplitst per gebeurtenis.

mannen

Aaron Brown (Canada) en Christian Coleman (USA) klokten elk een tijd van 9,96 in hun respectievelijke halve finale rondes in het weekend. Met een 9.98 in de halve finale was Andre De Grasse (Canada) de derde van drie in totaal van beide wedstrijden om onder de 10-seconden te duiken. Coleman won de USA 100 meter finale in 9,99, terwijl Brown en de Grasse naar de honderdste seconde moesten om te bepalen wiens 10,03 sneller was — Brown kwam weg met de overwinning.

laten we nu eens kijken wat elk van deze jongens over 100 meter liep in hun laatste jaar van de middelbare school:

High school times for 100m men:

• Christian Coleman (2014 100m SB): 10.30 Aaron
  • Aaron Brown (2010 100m SB): 10.47 andre
  • Andre De Grasse (2012 100m SB): 10,59 🇨 🇦

vrouwen

de snelste vrouwen op de 100 m in het weekend waren Crystal Emmanuel (Canada) en English Gardner (USA), die beiden 11,16 halve finales liepen. Emmanuel zou doorrollen om een 11,17 op te nemen om de overwinning in de Canadese finale vast te leggen. Aan de Amerikaanse kant van de grens nam Teahna Daniels de finale W in 11.20. Ook deelnemend in de Amerikaanse finale was nieuw geworden pro, NCAA kampioen, en collegiale recordhouder (10,75), Sha ‘ Carri Richardson.

Sha ‘ Carri Richardson breekt het collegiale record en wint de NCAA 100m titel in 10,75

High school times for 100m women:

200m

tot nu toe heeft niemand 200 meter zo hard gelopen als Noah Lyles (USA) — zijn 19,50 markeert de wereldleidertijd in de halve ronde. Zijn dominantie stroomde het afgelopen weekend ook in. Lyles was de enige atleet die 20 seconden brak op de Canadese of Amerikaanse meet. En hij ging ver onder, klokte 19,78 in de finale.

Noah Lyles’ wereldleider 19,50 meer dan 200 m

High school times for 200m men:

• Noah Lyles (2015 200m SB): 20.18 🇺 🇸

vrouwen

de opvallende performer op de 200 meter Women ‘ s event over beide kampioenschapswedstrijden was dezerea Bryant (USA), die de finale won in 22,47. Angie Annelus (USA) heeft de snelste tijd onder Canadese en Amerikaanse vrouwen tot nu toe in 2019 op 22.16; ze eindigde 3e in de USA 200m finale.

Middelbare schooltijden voor 200m vrouwen:dezerea Bryant (2011 200m SB): 23.01 Angie

• Angie Annelus (2015 200m SB): 23.30 🇺 🇸
  • 400m

The Americans took the spotlight in the Men ‘ S 400-meter event. Fred Kerley versloeg Michael Norman op de lijn, met ‘ s werelds tweede snelste 400 van 2019 in 43,64. De enige snellere tijd dit jaar behoort aan Norman zelf, die een vroege seizoen liep 43.45 die is in de wereld toonaangevende plek sinds April.

High school times for 400m men:

• Michael Norman (2015 400m SB): 45.19 🇺 🇸

*De Vroegste outdoor 400m tijd die ik kan vinden voor Fred Kerley is een 46,38 uit 2014, dat is het jaar nadat hij zijn middelbare school afmaakte.vrouwen de snelste (en op één na snelste) 400-meter tijden kwamen beide uit Shakima Wimbley (USA), die een tijd van 50,20 seconden in de halve finale en 50,21 om de finale te winnen. Ook van speciale nota was Allyson Felix, die zich kwalificeerde voor de finale na een vier maanden post-C-sectie training blok in de achtervolging van haar negende Wereldkampioenschappen verschijning. Haar 49.26 uit 2015 maakt haar de 20ste snelste vrouw aller tijden over 400 meter.High school times for 400m women:

• Allyson Felix (2003 400m SB): 52,26 🇺 🇸
    • shakima Wimbley (2013 400m SB): 53,67 🇺 🇸

110mh

Daniel Roberts (USA) liep consequent door elke ronde van het 110-meter hordenevenement voor mannen, met een topping van 13,23 om de finale van de Amerikaanse finale te winnen. Roberts was in staat om de overwinning van de man die hem eerder dit seizoen voor de NCAA titel in hetzelfde evenement, Grant Holloway te nemen. Holloway noteerde een tijd van 13.36 afgelopen weekend en won de NCAA in een collegiale record van 12,98.Damian Warner was de snelste van Canada en won met een ruime marge in 13,53.

High school times for 110mH men:

• Grant Holloway (2015 110mH SB): 13,75 🇺 🇸

*De Vroegste openlucht 110mh tijd die ik kan vinden voor Daniel Roberts is een 13,82 uit 2016, het jaar nadat hij de middelbare school had afgemaakt.

100mH

Keni Harrison (USA) liep de twee snelste 100-meter horden keer: 12,54 in de halve en 12,44 in de finale. Harrison is de op twee na snelste vrouw ter wereld in dit evenement tot nu toe in 2019.

High school times for 100mH women:

• Keni Harrison (2010 100mH SB): 13.79 🇺 🇸

400mh

aan Amerikaanse zijde ging Rai Benjamin het weekend in als favoriet op de 400-meter hordenwedstrijd, na een record van 47,16 in juni. En dat is precies wat er gebeurde: Benjamin verpletterde de concurrentie en won de finale in 47.23.

High school times for 400mH men:

• Rai Benjamin (2015 400mH SB): 49.97 🇺 🇸

vrouwen

mogelijk was de 400-meter horden voor vrouwen het hoogtepunt van zowel de Canadese als de Amerikaanse kampioenschappen van afgelopen weekend. In Des Moines, IA, stormde Dalilah Muhammad (USA) door de regen om een nieuw wereldrecord te vestigen in het evenement. Mohammed klokte een duizelingwekkende tijd van 52,20. Op haar hielen en duwen haar naar de finish was de 19-jarige phenom, Sydney McLaughlin, die over de lijn in 52.88-haar snelste tijd van 2019.